Medicijngebruik ouderen

Medicijngebruik ouderen

Wie ouder wordt, krijgt vaak te maken met aandoeningen. Gelukkig zijn er veel geneesmiddelen die ervoor zorgen dat u zich vitaal blijft voelen. Toch is het belangrijk goed op te blijven letten als u medicijnen gebruikt. Uw lichaam reageert namelijk anders op medicatie dan vroeger. Dat komt omdat de lever en nieren er langer over doen om een medicijn af te breken als u ouder wordt. Precies dat maakt medicijngebruik bij ouderen risicovol.

Tip 1: Gepaste hoeveelheden Gebruik alleen de hoeveelheid medicijnen die uw arts heeft voorgeschreven. Stop alleen met het innemen van medicijnen als uw arts of apotheker dat nodig vindt.

Tip 2: Gebruik alleen uw eigen medicijnen Gebruik nooit medicijnen van iemand anders.

Tip 3: Rij veilig met medicatie Wees voorzichtig met alcohol. Uw reactievermogen vermindert als u medicijnen gebruikt en een glaasje op heeft. En als u langzamer reageert, is dat gevaarlijk in

Tip 4: Nieuwe of andere medicijnen? Let goed op. Let extra goed op bijwerkingen als u nieuwe of andere medicijnen krijgt voorgeschreven. Vooral bij activiteiten waarbij u uw balans kwijt kunt raken. Bijvoorbeeld met traplopen of met ramen wassen op een trapje.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn