letop zakkenrollers

letop zakkenrollers

Iedereen moet alert zijn Na een ritje in een volle bus ontdekt u dat uw portemonnee is gerold. U bent uw geld kwijt en dat is uiterst vervelend. Ook omdat u snel zaken moet regelen, zoals uw bankpas blokkeren, een nieuwe aanvragen en nieuwe sleutels laten maken. In de praktijk blijken vooral vrouwen met schoudertassen doelwit te zijn van zakkenrollers. Maar eigenlijk moet iedereen alert zijn op zakkenrollers

Tip:  Bewaar uw kostbare spullen zoals een telefoon, portefeuille en sleutels achter een rits of gesloten binnenzak.

Op welke plaatsen moet ik op mijn hoede zijn voor zakkenrollers?

-Tijdens drukke evenementen en op de markt.

-In kleedkamers van winkels.

  • Bij het in- en uitstappen van openbaar vervoer.
  • Op roltrappen en in wachtrijen.
  • Op luchthavens, bij toeristische attracties en in hotellobby’s.

Hoe werken zakkenrollers?

Ze leiden u af. Bijvoorbeeld door u een duw te geven of een vuurtje of de weg te vragen. Ze werken meestal in teams, kijken elkaar vaak aan en wisselen signalen uit. Wordt u door een onbekende aangesproken? Wees dan alert. Een medeplichtige slaat dan vaak zijn slag. Ze kunnen de buit na het stelen doorgeven aan handlangers. Ze lopen doelloos in het rond en hebben veel interesse in mogelijke slachtoffers en hun bezittingen. Het geld en de pasjes worden vaak zeer snel uit de portemonnees gehaald, waarna de portemonnee wordt weggegooid. Soms maakt de zakkenroller gebruik van de huisgegevens die in uw portemonnee te vinden zijn om, als er ook sleutels zijn gerold, later in de woning in te breken. Als uw sleutels zijn gerold, is het raadzaam om nieuwe sloten te plaatsen.

Ik ben gerold. Waarom is het belangrijk dat ik aangifte doe?

Alleen als de politie weet waar zakkenrollers opereren, krijgt de politie inzicht in aantallen en mogelijke werkwijzen. Met deze gegevens kan de politie zakkenrollers proberen aan te pakken in bepaalde gebieden.

Waar kan ik aangifte doen van zakkenrollerij?

U hebt de dader(s) in actie gezien en wilt aangifte doen? Dan kunt u terecht op het politiebureau bij u in de buurt. U kunt contact opnemen met de politie via de algemene meldlijn 0900-8844. Vermoedt u dat u bent gerold, maar hebt u niets gezien? Dan kunt u ook via internet aangifte doen.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn