Jongerenpagina

1 op de 10 jongeren is zware roker

Rook jij? Hoeveel? Vijf, tien, twintig sigaretten per dag? Ongeveer 10 procent van de jongeren tussen 18 en 25 jaar rookt per dag twintig sigaretten of meer.

Bijna een derde van de jongeren tussen 18 en 25 steekt af en toe een sigaret op. Van de jongeren tus- sen 12 en 18 jaar steekt 10 procent wel eens een sigaret op. Dit blijkt uit onderzoek.

Lees meer

HET LEVEN ALS PARTNER VAN EEN JONGE HARTPATIËNT

“Het is gewoon domme pech. Je hebt geluk dat je het hebt overleefd.” BAM! “Het is lullig”, ging de cardioloog verder. “Je hebt supermooie kransslagaders. Maar een stukje plaque is de boosdoener. Er is nauwelijks sprake van aderverkalking. Dit gebeurt bijna nooit.”
Lees meer

Jongeren als mantelzorger

Naar aanleiding van de reacties op ons vorige ‘Jonge- ren als mantelzorger’ artikel hebben wij te horen gekregen dat sommigen het makkelijker vinden om te praten met een buitenstaander of iemand die niet direct de familie of het gezin kent. Dat kan altijd!

Hoe kunnen wij/jij jonge mantelzorgers helpen:
– Belangstelling tonen.
– Alert zijn op jonge mantelzorgers.
– Een luisterend oor bieden, ga bijvoorbeeld een keer
samen lunchen.

Als jullie graag een keer iets kwijt willen of willen praten met iemand, mogen jullie altijd ons bestuurslid Dewi mailen op onderstaand mailadres:

dgd.roso@hartgroep.nl

Hartgroep Jongeren

De hartgroep Jongeren heeft sinds de oprichting een eigen jongerenafdeling en organiseert jaarlijks verschillende acti-viteiten.

Vanwege de uitbraak van het coronavirus, de richtlij- nen van de overheid m.b.t. de nieuwe 1,5 meter samenleving in het kader van de intelligente lockdown, zijn de activiteiten tijdelijk uitgesteld. Dit geld ook voor de jongerenreizen. Organisaties van de evene- menten houden de richtlijnen van de overheid nouwlettend in de gaten. We houden jullie op de hoogte….

De 10 populairste bijbanen onder studenten

We kunnen uitkijken naar de zomervakantie. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een hele zomer lang te gaan chillen, maar je kunt jezelf ook nuttig maken. Het schoolgeld voor vol- gend jaar moet immers ook weer bij elkaar gesprokkeld worden. Daarnaast doe je met een bijbaan ook weer werkervaring op, wat goed is voor later. Kies jij ervoor om te gaan werken in de zomer? Dan wil je natuurlijk wel een leuke bijbaan vinden. Zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen wij jou met deze blog een handje helpen. We zetten de 10 po- pulairste bijbanen voor je op een rij.

1.  Supermarktmedewerker
2.  Horecamedewerker 
3.  Detailhandel medewerker
4.  Promotiewerk
5.  Callcenter medewerker
6.  Bijles geven
7.  Studentchauffeur
8.  Voor de klas
9.  Oppaswerk
10. Een eigen bedrijf 

Check je kennis >>

klik op de blokken voor het antwoord

Hoeveel besteden jongeren p/m aan kleding?

Gemiddeld €40,-

Hoeveel jongeren hebben een hartafwijking?

Acht op de duizend jongeren worden geboren met een hartafwijking

Wat is de gemiddelde schermtijd van jongeren per dag?

Gemiddeld 6,5 uur per dag

Wanneer ben ik gameverslaafd?

Wanneer je elke dag minimaal 3,5 uur gamed

Ziek?..................... wanneer bel je de huisarts?

Bij verkoudheidsklachten of koorts
Je hoeft de huisarts niet te bellen als je milde verkoudheidsklachten hebt: neus- verkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden. Blijf thuis, ziek uit en zorg dat je anderen niet besmet. Houd 1,5 meter (twee arm- lengtes)
afstand tot andere mensen.

Worden je klachten erger?

Heb je koorts (meer dan 38 graden) en hoest je of adem je moeilijk? Dan moet je wel bellen met de huisarts of huisartsenpost.
Neem bij ernstige klachten altijd direct contact op.